Какво правим ние

Защо да се хвърлят старите керемиди като могат да се изчистят и боядисат, и ще станат като нови? Вече са проверени от времето и са издържали.

         

Това става реалност с технологията за безвъздушно боядисване (airless paint sprayer).

Професионалния опит на бояджиите ни е придобиван няколко години в Германия, където безвъздушното боядисване е най-използваната технология за бързо и перфектно боядисване на прозорци, врати, стени, тавани, външни и вътрешни фасади, подове, мазилки, конструкции, покриви, строителни и градивни елементи, мостове, дървени конструкции, лодки, яхти, огради, пътна маркировка с всички видове бои, лакове, фасагени, смоли, емулсии, битоми, гипсови шпакловки и други.

Боядисва се с налягане от 240 атмосфери (240 бара, с дюзи, които са изключително малки от 0.009 до 0.055 инча. Това прави боята да се разделя на изключително ситни елементи, без да се обогатява с въздух, а това води до концентрирано нанасяне на боята на повърхността, без да се разпръсква. Освен това, голямото налягане прави боята да прониква и в най-малките неравности и да осъществи пълен контакт с повърхността. Затова нищо не може да замени машинното боядисване при керемиди, криви елементи, пръскана и драскана мазилка и други неравности.

Изключително равномерното нанасяне води до избягването на петна по време на боядисване и това води до намаляване на броя на ръцете и количеството разход на материал, нужни за постигане на оптимално качество. Машинното боядисване е незаменимо при боядисване на трудно достъпни места, където е нужна подемна техника.

Предимства са изключително бързото боядисване, ориентировъчна норма на стени и тавани – 100 кв. метра за 30 минути, за под – 20 кв. метра за 3 минути.

И още:

  • по-ниския разход на материал с 20-40% от досегашното боядисване с четка, мече, компресорно боядисване
  • по-малко облепване (защита на секции, мебели, подове, други елементи) при боядисването, защото боята не хвърчи във въздуха
  • достигане на труднодостъпни места, които не могат да бъдат достигнати по стандартния начин. Това става с дългите ни маркучи от порядъка на 30 м височина и дължина до 120 м, както и с различни удължители на пистолетите с дължина от 20 см до 2 м
  • изключително равномерно нанасяне на материала, без напластявания и напуквания (когато материалът е много дебел, много често се напуква от неравномерното съхнене)
  • никакви следи от мечета, четки, валяци, гъби и други подобни
  • по време на боядисването машината нагрява боята, като по този начин я прави много по-рядка без да се добавят разредители, които влошават нейното качество. Освен това повишената температура на боята подпомага да се работи при минусови температури без да се добавят разредители. При този начин съхненето става в обратния ред – отвътре навън. При досегашния начин на боядисване първо съхне най-външния слой и той запечатва боята и пречи на съхненето на вътрешните слоеве, а това води до напукване и лющене на боята. Докато при машинното боядисване, съхненето започва отвътре навън и няма лющене.

Единственият минус е, че трябва да се осигури електричество.